SILEDŽIJA U OŠ „ĐORĐE KRSTIĆ“

Ima sedam godina, a decu šamara, jednom je rasklimao zub, a mom sinu nabija olovke u prste, kaže uplašena majka iz Žarkova

BEOGRAD – Prvak nasilnik!

– Sin mi se svakodnevno vraća uplakan jer ga drug iz odeljenja tuče, šamara, ubada olovkama u prste. Strah me je da ga pošaljem u školu – uplašeno priča K. M., majka sedmogodišnjaka koji ide u prvi razred Osnovne škole „Đorđe Krstić“ u Žarkovu, i dodaje kako problematični osnovac fizički zlostavlja sve đake. Kako kaže, situacija je iz dana u dan sve gora.

– Pre neki dan ga je, iz čistog mira, nasred časa udario u nos, posle toga ga je gurnuo u ormar dok je zakopčavao jaknu, a pre sedam dana mu je na času engleskog jezika nabio grafitnu olovku u prst – priča K. M. i apeluje na prosvetnu inspekciju da učini nešto dok mališani ne dobiju ozbiljnije povrede.

Druga majka, koja je insistirala na anonimnosti, kaže da je njenog sina i još nekoliko druge dece problematični prvak ubacivao u WC šolju.

– Jednom detetu je rasklimao zub od jačine udarca. Ako svi okreću glavu, ovo dete će izrasti u nasilnika. Kad se sad ovako ponaša, šta će biti za koju godinu – strahuje majka sedmogodišnjeg dečaka.

U Ministarstvu prosvete rekli su za Kurir da su upoznati sa ovim slučajem i da je u toku nadzor u školi.

– Prosvetna inspekcija utvrđuje stanje i nakon obavljenog nadzora preduzećemo zakonom predviđene mere – ističu u resornom ministarstvu.

КURIR