Demanti

ПОЛИТИКА НОВИНЕ И МАГАЗИНИ
Трг Политика 1, Београд
в.д. главног и одговорног уредника: Марко Албуновић

Предмет: Деманти

Поштовани,

дана 27. и 28. 08.2022. године, у делу текста, под називом „У 102 школе неће бити спајања одељења“ који је написала новинарка М. Симић Миладиновић, објавили сте нетачну информацију о томе шта је председник ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ, Срђан Словић на састанку представника репрезентативних синдиката са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја изјавио.

Наведени део текста гласи:
„Срђан Словић, председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност”, напоменуо је да је важно да се изједначе плате запослених у студентском и ученичком стандарду. Указао је и на то да је похвално што је министар просвете изражавао разумевање све време током свог мандата и да је својим радом чинио да се запослени у просвети осете добро, као и да је препозната жртва наставника да током пандемије настава, било редовна било онлајн, функционише најбоље могуће.“

Напомињемо да је тачна само прва реченица цитираног дела текста „Срђан Словић, председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност”, напоменуо је да је важно да се изједначе плате запослених у студентском и ученичком стандарду. “, а да се друга реченица односи на изјаву председнице једног од преостала три репрезентативна синдиката.

Како председник ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ није давао изјаве за новинаре, очигледно је да је текст писан на основу саопштења Министарства просвете, науке и технолошког развоја (https://mpn.gov.rs/vesti/ruzic-u-102-skole-nece-biti-spajanja-odeljenja-dok-se-za-8-jos-razmatra/) од 26.08.2022. године. У саопштењу Министарства просвете, науке, и технолошког развоја стоји само реченица да је Срђан Словић напоменуо је да је важно да се изједначе плате запослених у студентском и ученичком стандарду.

Надамо се да до ове грешке није дошло намерно и молимо Вас да у складу са Законом о информисању објавите деманти наведене вести.

У Београду, 01.09.2022.г.                                                                               ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ

                                                                                                                              Срђан Словић, председник