Извор: Н1

Председница Уједињених гранских синдиката Независност Чеданка Андрић изјавила је данас да је министар просвете Србије Бранко Ружић прихватио да влади пренесе захтев два репрезентативна синдиката о исплати помоћи од 20.000 динара просветним радницима.

Андрић је после седнице Социјално-економског савета (СЕС) рекла да је захтев за исплату помоћи део шире иницијативе два репрезентативна синдиката просвете, Независности и Самосталног синдиката, а који се односе на побољшање услова рада просветних радника.

„Министар Ружић је на данашњој седници СЕС рекао да ће предложити да Влада усвоји захтев о исплати 20.000 динара помоћи просветним радницима у складу са могућностима које постоје. Надамо се да ће Влада прихватити тај мали вид сатисфакције, с обзиром на услове рада током пандемије, с којима су били суочени просветни радници“, рекла је Андрић на конференцији за медије после седнице СЕС.
Најавила је да ће та два синдиката поново актуелизовати и питање висине зарада у просвети, уз констатацију да је за тај сектор решење у увођењу платних разреда.