KRALJEVO – Besplatni užbenici stići će do početka školske godine, jer proceduralno sve ide planiranim tokom, izjavio je u Kraljevu ministar prosvete Žarko Obradović.

On je rekao da su pre mesec dana svi izdavači obavešteni o udžbeničkim kompletima, koje su učitelji izabrali kao najkvalitetnije za prva tri razreda osnovne škole.

„Obavio sam kontakte sa pojedinim izdavačima, neki su svoj deo posla već završili, neki će to uraditi do 20. avgusta, ali preostaje sasvim dovljono vremena da se udžbenici distribuiraju do početka školske godine“, rekao je Obradović.

On je dodao da će Ministarstvo prosvete dostaviti izdavačima pojedinačne spiskove po školama i izrazio zadovoljstvo što je projekat besplatnih udžbenika na velika vrata ušao u obrazovni sistem.

„Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i Skupština grada Beograda doneli su odluku da učenici svih osam razreda dobiju besplatne udđbenike. To me kao ministra raduje, jer daje nadu da će projekat besplatnih udžbenika od naredne godine biti dostupan i ostaloj deci u osnovnim školama Srbije“, istakao je Obradović.

Mogućnost da projektom besplatnih udžbenika budu obuhvaćeni svi učenici u osnovnim škola imala bi višestruku pozitivnu dimenziju za đake, roditelje i nastavno osoblje, smatra ministar prosvete.

Autor:

Agencija FoNet