JAGODINA – Više od 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Jagodine letovaće o trošku gradske uprave po deset dana na moru u Crnoj Gori ili Grčkoj, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

 

Letovanje je počelo i đaci se smenjuju svakih deset dana – osnovci u Buljaricama a srednjoškolci u Paraliji.

„Već pet godina svi koji završe četvrti razred neke srednje škole u Jagodini ili su iz Jagodine, letuju deset dana u Grčkoj o trošku budžeta grada, a sedam godina osnovci, koji završe četvrti i osmi razred, u Crnoj Gori“, rekao je Marković tokom susreta sa grupom maturanata srednjih škola koja je otišla na letovanje u Paraliju.

On je dodao da je do sada na ovaj način na moru boravilo više od 20.000 učenika jagodinskih škola. „Mladi su za nas zakon“, naveo je Marković i dodao da „niko više ne može da prekine besplatno slanje učenika Jagodine na more jer za to postoji pozicija u budžetu grada“

„Taj neko, ako bude prekinuo ovu tradiciju ogrešiće se o mlade ljude“, rekao je Marković, i istakao da je „više od trećine učenika, na ovaj način, prvi put videlo more a veliki je broj i onih koji ne znaju da plivaju“.

Marković je podsetio da je ove godine o trošku grada na kraćem odmoru u Grčkoj boravilo i 800 penzionera Jagodine a u septembru će na letovanje ići i nekoliko stotina neudatih devojaka i neoženjenih momaka starijih od 38 godina.

Autor:

Agencija Tanjug