Uprava Arhitektonskog fakulteta u Beogradu uzela je od 60 studenata prve godine master studija depozit od ukupno 2.400.000 dinara (svaki student po 40.000 dinara) kao uslov za upis. Obećali su da će novac biti vraćen ako Ministarstvo prosvete proširi kvote za upis, što je učinjeno još 16. novembra prošle godine. Ni posle tri meseca uprava još nije vratila novac.

Saradnici dekana tvrde da će novac za dva-tri dana biti vraćen svim studentima

Ministarstvo prosvete tokom prošle godine odobrilo je upis za 140 budžetskih studenata na master studije na Arhitektonskom fakultetu. Prethodnih godina Ministarstvo je proširivalo listu za šezdesetak mesta. Tako je bilo i ove.

– Uprava fakulteta naložila je studentima koji su bili ispod crte da uplate depozit od 40.000 dinara kao uslov za upis. Ako Ministarstvo proširi listu, novac će biti vraćen. Lista je proširena još 16. novembra za još 60 mesta, ali do danas novac nije vraćen – kaže jedan od studenata.

Studenti kažu da nemaju nikakvu informaciju da li će im novac uopšte biti vraćen jer od materijalno-finansijske službe mesecima ne dobijaju odgovor, studentska služba ih moli za strpljenje, do dekana se ne može doći. Dekan prof. dr Vladimir Mako nije želeo da govori za „Blic“. Njegovi saradnici tvrde da će novac za dva-tri dana svim studentima biti vraćen.

BLIC