Pronađi meru

Državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin vežbaće zajedno sa đacima Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ iz Beograda

sport, sportska aktivnost, zdravlje,  vezbanje,

Ilustracija

BEOGRAD – Najmasovniji javni čas fizičkog vaspitanja će 11. oktobra biti organizovan istovremeno u više od 80 škola u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbije organizacijom ovog velikog događaja pokušaće da obori Ginisov rekord u broju đaka koji će istovremeno učestvovati u času fizičkog vaspitanja.

Državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin vežbaće zajedno sa đacima Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ iz Beograda.

Javni čas predstavlja najmasovniji simultani događaj u kojem učestvuju đaci i nastavnici koji će u zakazano vreme izaći u što većem broju u školsko dvorište i održati čas fizičkog vaspitanja, kako bi se skrenula pažnja javnosti i medija na važnost fizičke aktivnosti, posebno kod dece i mladih u Srbiji.

Ova akcija deo je edukativne kampanje pod nazivom „Pronađi meru“, čiji je cilj da informiše i edukuje što veći broj mladih ljudi o pravilnim i izbalansiranim životnim navikama. Svi zainteresovani je mogu pratiti na Fejsbuk stranici facebook.com/pronađimeru.

Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – Srbija sprovodi omladinski akciju „Pronađi Meru i postigni Ginisov rekord!“ uz pomoć Građanskih inicijativa kao Resurs centra za Beogradski okrug u okviru programa „Mladi su zakon“ kog Ministarstvo omladine i sporta sprovodi uspešno već treću godinu za redom u 25 okruga Srbije.

Do sada je u okviru ovog programa finansirano više od 400 omladinskih projekata u ukupnom iznosu većem od 32 miliona dinara, dok je više od 600 udruženja prošlo obuku iz oblasti pisanja projekata.

Partneri akcije „Pronađi meru“ su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Savez za školski sport Srbije, navedeno je u saopštenju.

Kurir