Поштоване колегинице и колеге,

последња два месеца се непрекидно прича о (високим) платама у просвети и просветним радницима који не раде довољно или не раде квалитетно са циљем припреме терена за смањење плата. Иста прича се наставила и за време протеста и једнодневне обуставе рада. Нико од њих није пошао од тога да се просветни радници боре и за опстанак професије и своје лично достојанство.

Шта год да сте мислили или како год да сте се понашали последњих дана је скромније од онога што смо јуче урадили, што смо јуче видели. Била је јасна одлучност, борбеност и спремност да се заштити просветни радник и професија. Скоро две трећине школа чланица ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ је показало ко смо, шта смо и чему стремимо. Да је то тако показали сте својим доласком и присуством протесту, по невремену, на Тргу Николе Пашића и на тај начин овековечили борбу просветних радника за опстанак.
Шта је друго могла ова јадна, и својој улози недорасла просветна власт, него да прети не схватајући да просветни радници на овај начин бране и њих. Број људи на тргу их је запањио, а број школа у обустави, шокирао.

Против њих ћемо предузети све што нам је на располагању.

Не мислимо да ће бити лако, никада и није било, али смо сви задовољни учињеним и свима ХВАЛА!

У Београду, 23.10.2014. године                                                           Председник
                                                                                                     ГСПРС НЕЗАВИСНСОТ