OŠ „Svetozar Miletić“ iz Zemuna pobednik akcije „Znanje i bojice za bezbedne ulice“

Đaci najugroženiji

Akcije „Znanje i bojice za bezbedne ulice“, koja je imala za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju završena je juče kada je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na Trgu Nikole Pašića uručio pobedničkoj školi „Svetozar Miletić“ iz Zemuna ključeve kombija za prevoz putnika.

Dačić je tom prilikom rekao da policajci svoj posao rade da bi pre svega zaštitili decu, a saobraćajcima poručio da se ponašaju uljudno i ljubazno kao i do sada.

– Deco, recite svojim roditeljima da uspore kad voze kola brzo ili ih upozorite kad nepažljivo prelaze ulicu – dodao je ministar.

Akcija, koja je započeta u februaru i u kojoj je učestvovalo 2.000 dece iz 20 škola u sedam gradova, organizaovana je u saradnji Hyundai Auto Beograda i MUP-a Srbije.

Kao nastavak akcije koju je Hyundai započeo još 2008. godine, „Znanje i bojice za bezbedne ulice“ je tokom četiri meseca realizovana u četiri nivoa, na kojima su učestovala deca od prvog do četvrtog razreda. Kako kažu organizatori, akcija je bila usmerena deci ovog uzrasta jer su oni najugroženiji u saobraćaju.

Danas