ministarstvo prosvete

 

 

ministarstvo prosvete РЕКОВАЦ –

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић изјавио је данас у Рековцу да ће Министарство финансирати радове на поправци Пољопривредно-ветеринарске школе у овом граду, која је демолирана јуче приликом експлозије котла, а није било повређених ученика.

rekovac skola kotao eksplozija tanjug dusan anicic

Зграда Пољопривредно-ветеринарска школа неће бити у догледно време способна за одржавање наставе, рекао је Обрадовић, али и најавио да ће настава у среду почети у основној школи, чија је зграда непосредно уз Пољопривредно-ветеринарску школу.

Направили смо план. У згради основне школе има простора за ђаке обе школе. Основци ће похађати наставу пре подне, а ученици пољопривредне школе после подне, казао је министар просвете.

Према његовим речима, у току сутрашњег дана општина направити пећи и очистити оџаке.

Обрадовић, који је у пратњи председника општине Драгана Продановића посетио демолирану школу, додао је да истражни органи још раде свој посао.

Министар је напоменуо да је котао који је експлодирао имао тростепени систем заштите, „и врло је важно да утврдимо да ли је грешка у инсталацијама или људски фактор“.

Према његовим речима, котао који је експлодирао направљен је пре само месец дана и још су важеће гаранције извођача.

Када истражни органи заврше свој посао, у средњој школи ћемо оспособити просторије које су сада под срчом и шутом и кренуће настава у њима. Онда ћемо направити план да до почетка нове школске године све буде спремно за нормалну настава у Пољопривредно-ветеринарској школи, са новим котлом, казао је он.

Најважније да у експлозији није било тешко повређених и да су лакше повређени добро, казао је Обрадовић.

Експлозија котла догодила се јуче око 10 сати. Четири лица су лакше повређена.

На згради је, према слободној процени начелника школске управе за поморавски округ Животе Старчевића, уништено 80 одсто столарије и око 50 одсто крова.

RTV