Ostao dug za 2009. i 2010. godinu

Novi Pazar – Gradska uprava je na račune osnovnih i srednjih škola u ovom gradu uplatila sredstva za jubilarne nagrade prosvetnim radnicima koji su to pravo stekli u prošloj godini. Rifat Ličina, u Gradskom veću zadužen za obrazovanje, kaže da je stiglo više od 5, 2 miliona dinara i da su ta sredstva odmah prebačena na račune ovdašnjih škola.

– Prosvetnim radnicima koji su u 2011. godini navršili 10, 20 i 30 godina rada na ovaj način su izmirene sve obaveze. Ostaje da se reše problemi isplata za 2009. i 2010. godinu i Ministarstvu finansija za te dve godine opet ćemo dostaviti podatke sa potraživanjima. Upravo iz tog ministarstva smo za te dve godine imali uputstvo da ne isplaćujemo jubilarne nagrade – tvrdi Ličina.

Za tri poslednje godine radnicima 19 škola u ovom gradu (Muzička škola, 12 osnovnih i šest srednjih škola) po osnovu jubilarnih nagrada dugovalo se 17.606.000 dinara. Za rešavanje ovog problema novopazarska gradska uprava za pomoć se obratila Stalnoj konferenciji gradova i opština i ministarstvima prosvete i finansija. U ovdašnjoj lokalnoj samoupravi kažu da iz nadležnih ministarstava imaju obećanje da će preostala dugovanja biti uplaćena do polovine ovog meseca.

Danas