rektorat.jpg

Posle prvog upisnog roka na kragujevačkom Univerzitetu ima mesta za još 358 brucoša. Za studente koji će fakultet upisivati u drugom upisnom roku, najviše mesta će biti na Pravnom i Ekonomskom fakultetu.

U Kragujevcu je ostalo još 32 mesta za one koji će se finansirati iz budžeta, od kojih je 10 na Fakultetu inženjerskih nauka, dok će ostali sami morati da finansiraju studije, navodi se u konkursu Univerziteta. Inače, na Pravnom fakultetu ima mesta za još 135 studenata, na Ekonomskom za 80, a studente će u septembru primati i kragujevački Filološko umetnički fakultet.

Mašinski fakultet u Kraljevu raspisao je konkurs za još 10 samofinansirajućih studenata, Tehnički fakultet u Čačku u drugom upisnom roku primiće 80 studenata, a na Učiteljskom fakultetu u Užicu ima mesta za još 30 brucoša.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da na univerzitetima i fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija, ima ukupno 4.407 slobodnih mesta za upis studenata u drugom konkursnom roku.

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Kragujevcu počinje 3. septembra i trajaće do 20. septembra.

Autor / izvor: M.P.