Kragujevac: 3.000 đaka u hladnim učionicama

Oko 3.000 đaka, iz tri škole u Kragujevcu, danima nastavu pohađa u hladnim učionicama zbog neizmirenih računa za grejanje.

Iz gradske uprave poručuju da će škole u toku dana ili najkasnije sutra dobiti grejanje.

Od početka grejne sezone učionice su hladne u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Đura Jakšić“ i srednjoj trgovinsko-ugostiteljskoj školi „Toza Dragović“, zbog čega su rukovodstva tih škola donela odluku da časovi traju 30 minuta.

U gradskoj upravi Kragujevca Tanjugu je rečeno da će škole u toku dana ili najkasnije sutra dobiti grejanje.

„Dugovanja za grejanje iznose oko 30 miliona dinara i reč je o školama koje se greju na gas“, rekao je član gradskog veća za obrazovanje i kulturu Dragoslav Milošević i naglasio da je danas potpisan protokol s preduzećem „Srbija gas“ o rešavanju tog problema.

Milošević je objasnio da potpisani protokol predviđa da „Srbijagas“ lokalnoj samoupravi neće platiti naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta za radove koje izvodi za svoje potrebe, te i da je reč o iznosu koji je na nivou dugovanja tih škola za grejanje.

U Kragujevcu postoje 22 osnovne i 10 srednjih škola, i za razliku od ove tri, ostale su priključene na daljinski sistem grejanja gradskog preduzeća „Energetika“.

Izvor: Tanjug