Dvonedeljni zimski raspust za đake u Srbiji bliži se kraju, jer se učenici od 16. januara vraćaju na nastavu, kada počinje drugo polugodište

BEOGRAD – Dvonedeljni zimski raspust za đake u Srbiji bliži se kraju, jer se učenici od ponedeljka, 16. januara, vraćaju na nastavu, kada počinje drugo polugodište.

Kalendarom rada za ovu školsku godinu predviđeno je da drugo polugodište traje do 18. maja za maturante gimnazija, odnosno do 25. maja za „osmake“ i učenike završnih razreda srednjih stručnih škola.

Za učenike od prvog do sedmog razreda drugo polugodište traje do 8. juna, a za ostale srednjoškolce školska godina završava se 15. juna.

U školama u Vojvodini, prema kalendaru rada koji donosi pokrajinski sekretar za obrazovanje, drugo polugodište završava se 13. juna za učenike od prvog do sedmog razreda, odnosno 30. maja za učenike osmog razreda.

Za maturante vojvođanskih gimnazija drugo polugodište završava se 23. maja, odnosno 30. maja za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola.

Za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i za đake prvog i drugog razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola u Vojvodini, letnji raspust počinje 21. juna.

Autor:

Agencija Tanjug