Mladi fizičari iz Srbije na Olimpijadi u Bangkoku

BEOGRAD – Petoro srpskih srednjoškolaca otputovalo je u Bangkok gde će na predstojećoj 42. Međunarodnoj Olimpijadi Fizičara braniti boje Srbije.

Kompanija UNIQA osiguranje je finansijski podržala put ovih perspektivnih mladih ljudi, i nastavila da šalje poruke sigurnosti, ovoga puta van Srbije.

Put Bangkoka krenuli su Ognjen Marković, Marko Kuzmanović i Stefan Stanojević učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Tamara Đorđević, učenica gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša i Milovan Đokić iz gimnazije „Vuk Karadžić“ u Loznici, svi rođeni 1992.godine.

Jedna od poruka u boci koja je stigla iz Beča u Beograd, krajem prošlog meseca povodom početka proslave petogodišnjice kompanije UNIQA osiguranje u Srbiji, otišla je putem Bangkoka zajedno sa našim predstavnicima na 42. Međunarodnu Olimpijadu fizičara koja se održava od 10. do 18. jula.

Povodom petogodišnjice UNIQA osiguranja u Srbiji, ova kompanija će, pored brige o mladim naraštajima, i podrške talentovanim učenicima i studentima sa ovih prostora, organizovati niz aktivnosti kako bi opravdala poverenje građana Srbije, koji su kompaniiji UNIQA osiguranje verovali toliko da je za samo pet godina dospela u prvih pet osiguravajućih kompanija u Srbiji.

Međunarodna Olimpijada fizičara je tradicionalna i najprestižnija manifestacija ovog tipa u svetu. Pored takmičarskog karaktera, neki od ciljeva okupljanja mladih fizičara širom sveta jeste podizanje svesti o fizici, kao jednom od osnova naučnih istraživanja, promovisanje budućih međunarodnih saradnji i podsticanje prijateljstva u okviru naučne zajednice. Ovogodišnje takmičenje broji 86 zemalja učesnica, a svaka reprezentacija će imati po pet predstavnika.

Blic