31palmag

JAGODINA – Grad Jagodine će iz budžeta finasirati dvodnevni boravak u Beču za sve srednjoškolce iz ovog grada, koji su osvojili nagrade na republičkom takmičenju u sportu ili znanju, izjavio je danas gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma.Na prijemu u zgradi Skupštine grada, koji je organizovao zajedno sa predsednikom Skupštine grada Ratkom Stevanovićem, za 33 najboljih gimnazijalaca, koji su osvojili nagrade na državnim takmičenjima i šest njihovih profesora, Marković je ponovio da su „maldi zakon i da se grad o njima brine od rođenja pa sve do zaposlenja“.

„Vi ste ponos Jagodine, vaših roditelja, profesora i svih nas, pronosite i afirmište ime grada“, reako je Marković i zamolio ih da „ostanu najbolji a grad će im pomoći“.

Uz odlazak u Beč, datum će biti određen posle polaganja prijemnih na fakultetima,Marković je gimnazijalce, danas na prijemu, nagradio sa po 3.000 dinara a njihove profesore sa po 5.000 dinara.

Reč je o gimnazijalcima koji su nagrade osvojili u pojedinačnim i ekipnim sportovima: odbojka, košarka, streljaštvo, atletika i španskom, nemačkom i srpskom jeziku i kvizu znanja „Zdravo Evropo“.

Atletičarka Gimnazije Milena Rmandić i plivač Aleksandar Đorđević dobili su i novčane nagrade u iznosu od po 6.000 dinara mesečno godinu dana, „počev od maja ove godine“. Rmandićeva je dobila i sportsku opremu u iznosu 15.000 dinara a Đorđević plaćen put na Balkansko prvenstvo.

Letovanjem u Buljaricama dobile su ženske ekipe Gimnazije u odbojci, košarci, troje strelaca i troje plivača i dva profesora.

Za Gimnaziju Marković je odobrio sredstva da se kupi „foto kopir“ aparat.

Uz nagrađene učenike na prijemu Markoviću je zahvalio direktor Gimnazije Mića Veljković.On je najavio formiranje „Sportskog odeljenja u Gimnaziji ove godine“, ocenivši da je Jagodina sporstki grad i da „se stekla potreba za školovanjem ovakvog profila“.

Autor:

Agencija Tanjug