Prvo mesto na matematičkoj olimpijadi, koju je, između ostalih, organizovala i Naftna industrija Srbije, pripalo Maksimu Stokiću, učeniku Matematičke gimnazije u Beogradu

NIS, nagrade, matematičari, maksim stakić,

Dodela nagrada u prostorijama NIS u Novom Sadu

BEOGRAD – Najbolji.

Maksim Stokić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je prvo mesto na Srpskoj matematičkoj olimpijadi.U konkurenciji 32 najbolje plasiranih učenika na republičkim takmičenjima drugi je bio Žarko Ranđelović iz niške gimnazije „Svetozar Marković“, a treći Ivan Damnjanović, učenik gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša.

Nagrade su dodeljene u prostorijama Naftne industrije Srbije u Novom Sadu. Olimpijadu je u saradnji s Društvom matematičara Srbije i Akademijom umetnosti organizovao NIS kako bi doprineo razvoju prirodnih nauka.

Nagrade je uručio Dmitrij Fomenko, zamenik generalnog direktora NIS, koji je izjavio da je siguran da će, uz njihov podsticaj, mladi prepoznati potencijal obrazovanja u oblasti tehničkih nauka, koje su glavna pokretačka snaga svih privreda.

Početkom godine NIS je potpisao memorandum o saradnji s Društvom matematičara Srbije, koji podrazumeva organizaciju takmičenja iz matematike na svim nivoima i Olimpijade. NIS će u sklopu programa „Olimpijada znanja“ organizovati i takmičenja u oblasti fizike i ruskog jezika.

КУРИР