Novak Đoković sa decom iz vrtića Pčelica / foto N. Živanović

Ambasador Unicefa Novak Đoković u ponedeljak se u Smederevu družio sa mališanimau obdaništu „Pčelica“

TENISKA groznica u Smederevu! Prvi reket planete stigao je u ponedeljak u grad na Dunavu. Nacionalni ambasador Unicefa, Novak Đoković započeo je ambasadorsku misiju posetom vrtiću „Pčelica“, gde se družio sa klincima i upoznao sa radom predškolske ustanove.

Od ranog jutra se ispred obdaništa okupilo „pola“ Smedereva, a bilo je onih koji su se peli na krovove ne bi li imali bolji pogled na heroja nacije. Opšta vriska zavladala je kada se pojavio Nole, u pratnji devojke Jelene i predstavnika Unicefa.

Najbolji srpski teniser vrteo je u dvorištu hulahop, tresao mušemu, crtao kredama po betonu i zasmejavao razdragane mališane.

– Pre toga su me učili da sviram razne instrumente – otkrio je Novak šta se dešavalo u samom vrtiću. – Nemaju sva deca privilegiju da od početka života razvijaju svoj talenat, kao što sam ja imao. Zato moramo da pomognemo onima koji su u siromaštvu ili na marginama društva. Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao ambasador Unicefa, ovo je samo prva u nizu akcija koje nas očekuju širom Srbije.

Klinci nisu želeli da se rastanu od Đokovića, skandirali su njegovo ime i oduševljeno pozirali pred brojnim objektivima.

– Obećavam da ću opet doći. Ali morate da budete dobri i da slušate vaspitačice – poručio je Nole mališanima na rastanku.

Naš as obećao je i da će pokušati da iskoristi svoja poznanstva sa uticajnim ljudima u svetu kako bi pomogao mnogim predškolskim ustanovama u Srbiji.

ANINIM STOPAMA

NOVAK sledi stope Ane Ivanović, koja je odavno ambasador Unicefa: – Mnogi uspešni i slavni ljudi učestvuju u humanitarnim akcijama. Ana je veoma aktivna u borbi protiv nasilja u školama, a mislim da je veoma bitno da se što više sportista uključi u ove akcije – istakao je Đoković.

„Večernje novosti“