BEOGRAD – Na državnim fakultetima u Srbiji juče su objavljene konačne rang liste za upis nove generacije brucoša, a upis kandidata počeće u sredu, 6. jula. Među fakultetima Univerziteta u Beogradu najveće interesovanje vladalao je za Fakultet bezbednosti, a popularni među budućim brucošima bili su i Medicinski fakultet, Fakultet organizcionih nauka, Arhitektonski i Elektrotehnički fakultet.

Prvi upisni rok treba da bude završen do 15. jula. Prilikom upisa, predaju se originalna svedočanstva i diplome o maturskom ispitu, krštenica, dva obrasca S S V-20, indeks, dve fotografije, dokaz o uplati školarine za samofinansirajuće studente.

Prijavljivanje za preostala upražnjena mesta u drugom upisnom roku predviđeno je 1. i 2. septembra. Prijemni ispiti polagaće se od 5. do 7. septembra, a rezultati i preliminarna rang lista treba da budu objavljeni 8. septembra. Nakon podnošenja žalbi na preliminrne rezultate, konačne rang liste drugog upisnog roka fakulteti će objaviti 12. septembra.

Upis brucoša u drugom roku počeće 14. septembra i treba da bude završen do 16. septembra. Na državnim fakultetima u Srbiji ove godine ima mesta za 35.000 studenata koji će se finansirati o trošku budžeta i još 20.000 samofinasirajućih studenata.

Autor:

Agencija BETA