Ученици основне школе „Јован Дучић“ из Петроварадина неће више морати да иду у удаљену школу, јер би Град требало да издвоји седам милиона динара за реновирање Мале школе.

Помоћна школска зграда није функционална већ годину дана због оштећења на дотрајалом крову који прокишњава, због чега бројна деца из Петроварадина не могу да бораве у својим учионицама. На путу до другог школског објекта, малишани морају да пређу и главну улицу којом свакодневно пролазе шлепери.

Светислав Мирковић из Удружења грађана „Центар Петроварадин“ изјавио је за Радио 021 да су, поред обнове школе, приоритети изградња тротоара у Улици Рачког и у Крајишкој.

„Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић рекао нам је да ће у оквиру ребаланса буџета, тражити седам милиона динара за ту сврху. С тим новцем ће моћи да се обнови читав кров и окречи школа како би ученици нижих разреда могли да се врате у њу и ту похађају наставу. То је заиста хитно, јер овим улицама сваког дана иде више од стотину малих ђака, а туда непрестано крстаре аутомобили и камиони, па зарад безбедности наше деце морамо што пре решити овај проблем“, рекао је Мирковић.

РТВ