Министар просвете и науке Србије Жарко Обрадовић најавио је данас да школарине на факултетима неће поскупети у новој школској 2013/2014. години.

„И ове школске године школарине ће остати на истом нивоу. То је добра вест за све студенте, њихове родитеље и професоре“, рекао је Обрадовић који је у Студентском културном центру у Београду доделио студентским удружењима уговоре о дотацији.

РТВ

Говорећи о дотацијама, Обрадовић је казао да није било лако избарати које пројекте из области унапређења студентског живота и стандарда дотирати с озбиром да су студенти показали креативност и понудили веома добра решења кроз пројекте.

„Дотацијама желимо да помогнемо реализацију студентских идеја“, поручио је Обрадовић.

Он је изразио наду да ће средства која су добила студентска удружења бити искоришћена на најбољи могући начин, да ће ти пројекти бити реализовани у 2013. години и да ће корисници тих пројеката бити задовољни.

За дотацију пројектима студентских удружења ове године је издвојено

36 милиона динара, а како је навео Обрадовић, Министарство просвете и науке покушаће да идуће године обезбеди још више средстава за ту намену.

Од 69 студентских удружења који су се са 149 програма пријавила за дотације за ову годину, изабрано је 89 програма које заступа 45 студентских удружења.

РТВ