Министар просвете и науке Жарко Обрадовић изјавио је јутрос, поводом најаве штрајка у школама у понедељак, да нема разлога за протест, јер је, како је рекао, било много дана када због штрајка није било наставе, што је свима нанело штету.

Обрадовић је поновио да ће град Београд од понедељка почети исплату јубиларних награда запосленима у основним и средњим школама.

Гостујући на РТС-у, Обрадовић је најавио да би од идуће недеље требало да буде у употреби СОС телефон на који ће бити могуће пријавити насиље у школама.

Обезбеђен је простор за ту службу која ће бити при инспекцији, рекао је Обрадовић и навео да ће на тај начин родитељи и ђаци моћи да добију савете шта да учине у појединим случајевима.

Унија синдиката просветних радника Србије најавила је да ће у понедељак 28. новембра одржати једнодневни штрајк упозорења.

Из Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ упозоравају да ће просветни радници прибећи тужбама уколико им ускоро не буду исплаћене јубиларне награде, уз могућност одлагања почетка другог полугодишта.

РТВ