Kinezi1

Кинеска информатичка компанија Хуавеј (Huanjey) уручила је данас новчане награде петорици најбољих студената информационо-телекомуникационих смерова на техничким факутетима у Србији. Награду „Novum“ од по 2.500 долара студентима је на свечаности у Министарству економије Србије уручио заменик генералног директора компаније Хуавеј Србија Јанг Ге у присуству кинеског амбасадора Веи Ђингхуа.Како је саопштено, новчана награда студентима је додељена као подстрек за даљи рад и професионално усавршавање, а Huavej се обавезао и да потпише донаторске уговоре на период од четири године, тако да је укупан буџет награде 50.000 долара.

Nagradu „Novum“ kompanija Хуавеј је у Србији доделила први пут, а добили су је Милан Динчић са Електронског факултета у Нишу, Никола Николић са Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Роберт Мак са новосадског Факултета техницких наука, Милан Којадиновић са Техничког факултета у Зрењанину и Младен Радојевић са Електротехничког факултета у Београду.

Кинеска компанија Хуавеј је једна од највећих светских компанија за производњу телекомуникационе опреме, а магазин Форбс је прогласио за једну од пет најиновативнијих компанија, поред Фејсбука, Гугла, Епла и Амазона.

Произовди и произовдна решења Хуавеја, како је саопштено, користе се у 140 земаља и њима се служи преко две милијарде корисника.

Beta