Umalo tragedija – U subotičkoj medicinskoj školi povređene R. B. (17) i A. Z. (17)

Na dve učenice stomatološkog smera Srednje medicinske škole u Subotici, R. B. (17) iz Bačkih Vinograda i A. Z. (17) iz Kanjiže, obrušio se juče oko 15 časova plafon u jednoj učionici. Srećom, njih dve su prošle samo sa po nekoliko rasekotina na glavi

Sreća u nesreći …. Na devojčice se iznenada obrušila gomila maltera

Dve tinejdžerke, ali i ostali učenici bili su u šoku kada se s plafona odjednom obrušila velika količina maltera, u učionici koja je u prizemlju dograđenog dela škole, koji je završen pre tri godine.

Formirana komisija

Da se nesreća ne bi ponovila, juče je malter skinut i ispred učionice, gde je takođe na plafonu primećena pukotina.

– Nije bilo nikakvih ispupčenja, pukotina, zvukova, deo maltera se odjednom srušio. Zatražila sam formiranje građevinske stručne komisije, od izvođača, projektanta, nadzornog organa, koja će da proceni u kakvom su stanju plafoni u ostalim učionicama. Malter sa plafona ne bi smeo da otpadne ne za dve godine, već ni za dve decenije. Očajna sam. Bili smo ponosni na taj novi deo – kaže direktorka Medicinske škole Edita Šoš.

Skidali ledenice

Tokom poslednje dve sedmice zaposleni u školi su non-stop skidali ledenice, posebno čuvajući novi objekat od snega i leda. Nisu, međutim, uspeli da ga zaštite od graditeljskog nemara.

– Kako se danas gradi nije ni čudo što se ovakve stvari događaju. Ne mogu da budem ljut na školu, jer ni oni ne mogu da predvide ovakve stvari – rekao nam je Gabor Berenji, otac povređene R. B.

Njegova ćerka juče je imala jaku glavobolju i oporavljala se od šoka.

– Dobro je da nije došlo do veće tragedije i da nisu stradala deca. Njih dve će se oporaviti od povreda, a ostali učenici od šoka. Zadovoljan sam što su svi brzo reagovali, lekarski ih zbrinuli i dovezli kući – navodi Berenji.

Izvođač radova

Ostali roditelji ne kriju strepnju da bi nešto ovakvo moglo da se ponovi i upiru prstom u izvođača radova, firmu „Jumol“.

Omanuli izvođači radova …. Direktorka Edita Šoš

– Ne znam šta da radimo, da li da ih sa šlemovima šaljemo u školske klupe. Takvo nešto ne bi smelo da se događa nigde, a posebno ne u obrazovnim ustanovama – rekla nam je jedna majka.

O ovom slučaju obaveštena je policija, koja je sa svim detaljima upoznala nadležno tužilaštvo.

Tanja Aleksić , Subotica