Upis u kreativne radionice Dečjeg kulturnog centra Beograd koje će biti organizovane u novoj sezoni počinje 1. septembra. U radu ateljea i studija mogu učestvovati osnovci i srednjoškolci shodno svojim interesovanjima, a bez prethodnih audicija.

Zainteresovani se mogu prijaviti pozivom na broj 3242 – 011 ili 3242 – 012, kao i putem mail adrese info@dkcb.rs ili dolaskom u Takovsku 8.

– Brojne aktivnosti koje se organizuju u ovom centru pružaju mladima mogućnost da razviju svoje talente i iskažu se u najrazličitijim vrstama umetnosti, kao što su: balet, gluma, muzika, slikarstvo, vajarstvo, strip i karikatura, animirani i igrani film, literarno stvaralaštvo… – navodi Ivana Teodorović ispred DKCB i dodaje da će sa onim polaznicima kod kojih se prepozna posebna sklonost i talenat pedagozi raditi i dodatno.

Srednjoškolci će dobiti priliku da i ove školske godine kroz interaktivne tribine polemišu sa odabranim gostima na teme koje ih okupiraju u njihovom odrastanju, a pozorišna predstava za mlade “U senci Hamleta” biće na stalnom repertoaru Male scene DKCB.

Na obnovljenim scenama školski bendovi imaju prostor za probe i svirku, a u planu su i večeri slem poezije, koncerti poznatih rok muzičara i grupa, koncerti studenata FMU, likovne izložbe kako dece tako i mladih profesionalaca.

BLIC