Професор у гимназији и дилер дроге

Радомир М, професор Девете београдске гимназије, ухапшен због препродаје хероина. Дрогу је препродавао, али и користио, кажу у полицији. Ученици и наставници изненађени. У просветној инспекцији најављују појачану контролу.

Полиција у Београду је ухапсила две особе због препродаје хероина, а један од ухапшених је професор Девете београдске гимназије, коме је одређен притвор до 30 дана. У школи кажу да је ухапшени професор суспендован.

Све се одиграло преко пута Девете београдске гимназије, у којој педесет осмогодишњи Радомир М. ради као професор. МУП је саопштио да су ухапшени у тренутку приморедаје наркотика. Приликом претреса аутомобила другог осумњиченог Филипа П, откривено је 20 пакетића хероина тежине 56 грама.

Ламбе Ђорелиевски из МУП-а каже да ништа у полицијском извештају не указује да је ухапшени професор ученицима продавао дрогу.

Ухапшени професор готово 30 година ради у просвети, а у Деветој гимназији је последњих 20. Половином осамдесетих добио је Октобарску повељу и Октобарску награду града Београда.

Многи ученици су изненађени вешћу, као и наставници. Директор школе Дејан Јосиповић каже да нису имали информације о томе шта ради професор, као и да неколико година уназад није било пријава од стране ученика.

„Ицидената није било на настави, ми овде заиста имамо јако добру сарадњу са припадницима МУП-а Новог Београда, а имамо свакодневно школског полицајца у школи“, каже Јосиповић.

Начелник Републичке просветне инспекције Велимир Тмушић каже да ће контролисати да ли је школа све предузела када су у питању правила понашања, заштита ученика у школи, као и све оно што је школа у обавези да уради, а пре свега директор који је одговоран за укупан рад школе.

У Министарству просвете оцењују да овакви случајеви бацају велику мрљу на образовни систем. Кажу да су пооштрили процедуру за пријем у радни однос свих који раде с децом.

Полиција је саопштила да је утврђено да је професор Радомир М. у дужем периоду куповао хероин од филипа П. Део је, тврде у полицији, препродавао, а део је задржавао и користио за личне потребе.

РТС