Izvor: Press           skola-slider

Prosvetari ponovo najavljuju potpunu obustavu rada, jer su, kako poručuju, razočarani najavom Ministarstva prosvete da će im plate biti umanjene zbog štrajka.

„Sa nestrpljenjem čekamo da to urade pa da im odgovorimo potpunom obustavom nastave“, rečeno je u Uniji sindikata prosvetnih radnika.

Četvrti sindikat prosvete, Sindikat obrazovanja Srbije juče je saopštio da je Vlada stala iza Protokola o poboljšanju materijalnog položaja potpisanog početkom februara i da se radi na realizaciji tog dokumenta.

Dva od tri sindikata zdravstvenih radnika, Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost i Novi sindikat zdravstva, najavila su da će podržati zaposlene u prosveti ukoliko se pritisci na njih nastave.

„U tom slučaju predložiću da i mi objavimo zakonski štrajk, sa minimumom procesa rada. Zasad, štrajk najavljen za 2. mart odložili smo za od sedam do 10 dana, dok traju pregovori sa Vladom“, kaže Zoran Ilić, predsednik Nezavisnosti, a njegove reči potvrdio nam je i Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva.

Prethodno, sva tri sindikata zdravstva odbila su ponudu Vlade za isplatu jednokratne pomoći ukoliko bude viška u budžetu.