PROKUPLJE – Ministarstvo prosvete Srbije osuđuje nasilje nad učenikom u Osnovnoj školi „9. oktobar“ u Prokuplju, izjavio je pomoćnik ministra Zoran Kostić, navodeći da je prosvetna inspekcija poslata u tu školu da ispita slučaj.

„Mi svaku vrstu nasilja u školama osuđujemo. Prosvetna inspekcija se već nalazi u školi i moraju se utvrditi sve relevantne činjenice kako je do toga došlo“, kazao je Kostić i dodao da treba utvrditi da li je takvih slučajeva u toj školi bilo i ranije.

 

Kostić je istakao da će, kada se saznaju sve okolnosti tog slučaja, biti preduzete odgovarajuće mere.

 

„Nalaz inspekcije i predlog mera biće poznati u ponedeljak, 23. janaura, a nasilnike najverovatnije očekuje mera pojačanog vaspitnog rada“, rekao je načelnik Republičke prosvete inspekcije Velimir Tmušić.

U školi „9. oktobar“ u sredu se dogodio incident koji je uznemirio javnost kada su trojica učenika maltretirala i svukla do gole kože učenika drugog razreda ove škole P. K. i tako nagog ga zaključala u toaletu koji se nalazi u dvorištu škole.

„Trojica učenika, dvojica prvaka i jedan iz četvrtog razreda, maltretirali su i gurali dete drugog razreda i bacili mu jaknu u otvor sa fekalijama poljskog toaleta, udaljenom 150 metara od škole“, rekla je direktorka škole „9. oktobar“ Ljiljana Veković.

Ona je navela da napadnuto dete zbog stresa nije u školi, a da će nasilnici biti saslušani u prisustvu roditelja, kao i da je o slučaju obavešen MUP, koji je preduzeo mere iz svoje nadležnosti i Školska uprava u Nišu.

Autor:

Novinske agencije