U Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“  je održan tradicionalni „Jesenji karneval“ u kome su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda. Škola je dobila i novo rekonstruisano dvorište.

– Na inicijativu roditelja škole, a uz podršku Kancelarije za mlade, „Zelenilo – Beograd“ renoviralo je dvorište sa ciljem da ono bude bezbednije i lepše mesto za đake koji svoje slobodno vreme provode upravo ovde. Pre šest meseci uputili smo poziv uspešnim preduzećima da se uključe u našu akciju. „Unika osiguranje“ uradilo je dvorište u OŠ „Mika Petrović Alas“, a nastavljamo u „Braći Baruh“. Našem pozivu odazvalo se i „Zelenilo – Beograd“, pa je danas škola „Kralj Petar Prvi“ dobila novi parkić. Sledeća akcija biće u osnovnoj školi u naselju Altina u Zemunu – rekao je Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade.

Radnici „Zelenila – Beograd“ očistili su dvorište, postavili nove rekvizite za igru i zaštitili šahtove. Školu su donirali i sa cvećem i sadnicama.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i Petar Rakočević, zamenik direktora JKP „Zelenilo – Beograd“, i Ana Danilović, potpredsednica opštine Stari grad.

STUDIO B