ПРОТЕСТНА ШЕТЊА ЗАПОСЛЕНИХ У КОМУНАЛНИМ СИСТЕМИМА СРБИЈЕ

Поштовани,

У циљу благовременог и истинитог информисања јавности обавештавамо Вас да ће се у четвртак, 10. новембра 2011 године са почетком у 5 минута до 12 сати а завршетком у 14.50 часова одржати ПРОТЕСТНА ШЕТЊА ЗАПОСЛЕНИХ У КОМУНАЛНИМ СИСТЕМИМА СРБИЈЕ коју организују Синдикат запослених у стамбено комуналној делатности Србије, Грански синдикат јавних, саобраћајних и комуналних делатности „Независност“, Удружени синдикати Србије „СЛОГА“и БЕОГРАДСКА УНИЈА СИНДИКАТА (БУС) са циљем да се:

ЗАКОН О КОМУНАЛНИМ ДЕЛАТНОСТИМА И ЗАКОН О ЈАВНО ПРИВАТНОМ ПАРТНЕРСТВУ И КОНЦЕСИЈАМА ОДМАХ ПОВУКУ ИЗ СКУПШТИНСКЕ ПРОЦЕДУРЕ.

Протесна поворка ће се кретати тротоарима следећом трасом:Полазак са платоа Трга Николе Пашића, Дечанском, Македонском, Тргом Републике, Коларчевом, Теразије,Краља Милана, Кнеза Милоша до Владе Републике Србије.

Планирано је да се два пута руководства синдиката обрате присутнима и то: на почетку на Тргу Николе Пашића и испред Владе Републике Србије по 30 минута.

Истовремено се покреће иницијатива за прикупљање потписа широм Србије за изјашњавање грађана за референдуско питање које гласи:

„ ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ НАЦИОНАЛНА ДОБРА ОД СТРАТЕШКОГ ИНТЕРЕСА (ВОДОСНАБДЕВАЊЕ, СИСТЕМ ДАЉИНСКОГ ГРЕЈАЊА, ТРАМВАЈСКИ И ТРОЛЕЈБУСКИ ПРЕВОЗ и ГРОБЉА) НИ ПОД КОЈИМ УСЛОВИМА НЕ МОГУ ПОВЕРИТИ ПРИВАТНОМ КАПИТАЛУ, КАО И СВИМ ОБЛИЦИМА ПРИВАТНОГ КАПИТАЛА.“

Очекује се организовани долазак око 10.000 синдикалаца из целе Србије.

Скуп је уредно пријављен ОУП-у Стари град, ОУП-у Савски венац и СО Стари град.

Напомињемо да ово није само борба за интересе радника у комунално-стамбЕној делатности већ је ово општа борба за све грађане Београда и Србије у циљу организвања комуналних функција које су незаменљив услов за живот грађана по прихватљивим ценама. Зато порука комуналних радника грђанима Србије гласи:

„ДАНАС ГЛАДНИ – СУТРА ЖЕДНИ!“

Позивамо средства јавног информисања да медијски на објективан начин испрате овај догађај и о томе известе грађане Србије.

 

С поштовањем,

 

КОOРДИНАЦИОНИ ОДБОР ПРОТЕСТА