Централни део манифестације „Мала матура – велико срце“ биће одржан данас у Центру „Сава“ где ће бити приређен свечани концерт за ученике госте, ученике домаћине, њихове пратиоце и званице.

Канцеларија за Косово и Метохију, у сарадњи са Министарством просвете и другим институцијама и привредним субјектима, организује осму по реду манифестацију „Мала матура – велико срце“, од 17. до 21. маја.

Бета (Саша Ђорђевић)

Циљ манифестације је успостављање трајних веза основних школа из Београда са основним школама са Косово и Метохије и повезивање генерације ученика и упознавање са знаменитостима Београда, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Боравак за око 1.200 матураната у Београду, осмишљен је првенствено као низ заједничких програмских активности у којима учествују и гости, матуранти са Косова и Метохије и њихови домаћини, ученици београдских основних школа.

За време боравка у Београду, уз беџеве са логом манифестације, моћи ће бесплатно да обилазе Авалски торањ, културне и историјске знаменитости у Београду, музеје, Београдску тврђаву, Зоо врт , као и друге културне институције уз неограничен број вожњи свим возилима јавног градског превоза.

РТВ