sindikati 5

31.10.2016.г. у Смедереву у Регионалном центру за професионални развој у образовању одржана је радионица на тему: „Мирно решавање радних спорова у пракси“.

Радионица је део пројекта ,,Социјални партнери заједно за унапређивање радног законодавства у Србији“, који реализује Удружење грађана Иницијатива за развој и сарадњу уз финансијску подршку Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) – Канцеларија у Србији, а у партнерству са Уједињеним гранским синдикатима „Независност“, Савезом самосталних синдиката Србије, Унијом послодаваца Србије и уз подршку Републичке агенције за мирно решавање радних спорова.

Циљ радионице био је да се укаже на значај измена Закона о мирном решавању радних спорова, затим да се представи институт мирног решавања радних спорова и његове предности у односу на судско решавање спорова. Интерактивна радионица је кроз кратку презентацију института, симулацијом поступка (која има за циљ да поступак приближи запосленима и послодавцима), уз могућност директног постављања питања пројектним партнерима, миритељима, арбитрима и представницима Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, омогућила заинтересованим странама увид у сам процес мирног решавања радних спорова и његове предности.

Испред ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ радионици су присуствовали Иван Совтић, Мирослав Стојковић и Јасминка Марић.

аутор: Дарије Јаношевић