Пише: Данас Онлине
20. април 2017. 14:55
Грански синдикат просветних радника „Независност“ категорички одбацује имплементирање образовних пакета за учење о теми сексуалног насиља у образовно-васпитним установама.
ГСПРС „Независност“ захтева од министра просвете, науке и технолошког развоја да се јавно изјасни о овој бестидно прикривеној реформи школства, наводи се у саопштењу.
„Себе не сматрамо послушничком интелигенцијом, која ће извршавати налоге министра, противне нашем професионалном етичком кодексу. Српски васпитачи, учитељи и наставници требало би, према непотписаном(!) Стручном упутству, неодложно и без критичке упитаности да имплементирају научна сазнања о француском пољупцу, аналном и оралном сексу, додиривању, мастурбацији, хомосексуализму (…) у редовне наставне јединице, и то на начин који је посве природан, логичан, педагошки и стручно оправдан и утемељен?! Управо ово сматрамо насиљем над просветним радницима, али и над децом! Која методолошка школа препоручује такво тенденциозно тумачење наставних садржаја и у свему проницљивим оком препознаје и разоткрива сексуално насиље?“, наводи се у саопштењу ГСПРС „Независност“.
Из овог синдиката поручују: „Ако Министарство здушно стоји иза ове турбо-сексистичке реформе, зашто министар не изађе у јавност и одбрани ставове у које безрезервно верује? И зашто се нико од душебрижника у министарству не запита о несагледивој штети коју неадекватна обрада наставних садржаја може изазвати код деце од три године, али и старије? Ослушкује ли неко мишљење родитеља о овим пакетима сумњиве садржине? Хоћемо ли своју децу усмеравати да живот и стварност гледају параноично, превасходно из угла патологије? Хоћемо ли ми, просветни радници, бити одговорни и за превредновање традиције друштва у којем смо и сами поникли?“
„А сада, Ви, господине министре, имате реч“, закључују у ГСПРС „Независност“.