Predstavnici sindikata prosvete, nakon susreta vođenih u Vladi Srbije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, izdali su saopštenje da će predstavnici sindikata u subotu 19.marta, odlučiti da li će prihvatiti ponudu Vlade. Kako stoji u saopštenju, iz Vlade je saopšteno da bi do povećanja zarade prosvetara moglo da dođe krajem aprila.

– To međutim, ne znači da je dogovor postignut i da odustajemo od štrajka. On se nastavlja dokle god se ne ispune naši zahtevi. Novi pregovori sa Vladom biće već u ponedeljak ili utorak – rekao je Tomislav Živanović, predsednik granskog sindikata “Nezavisnost”

On je još dodao da se danas u Vladi razgovaralo i o zahtevu Ministarstva prosvete po pitanju umanjenja zarada štrajkačima. Dogovoreno je, kaže, da kada se dokaže da su časovi nadoknađeni, da će umanjeni novac biti uplaćen na račune prosvetnih radnika koji su učestvovali u štrajku. To znači da će od naredne nedelje svi koji su štrajkovali imati manje novca na računu.

Živanović je još podsetio da se ne odustaje ni od obustave nastave u školama od 22. marta i mitinga ispred Vlade tri dana kasnije, ukoliko se ne postigne dogovor o zahtevima prosvetara.