Skandal: Direktor osnovne škole u Leskovcu zaposlio pola familije

Direktor osnovne škole u okolini Leskovca zaposlio u školi svoju ženu, šuraka, tri rođaka, dva prijatelja… Kod kolege u srednjoj školi izdejstvovao zaposlenje rođenog brata čija je supruga takođe prosvetni radnik.

Ali, njegov talenat za „skidanje“ obrazovanih sa Biroa za nezaposlene tu nije presušio. Posle osmoro ljudi kojima je uhlebljenje našao pod krovom kuće u kojoj je direktor, uspeo je da zaposli i svog brata u jednoj srednjoj školi!

Široko srce i vedar duh obezbedili su mu prisna poznanstva sa prosvetnim radnicama u gotovo svakoj školi u Leskovcu i okolini, pa i pre raspisivanja konkursa sazna gde će se i kada pojaviti upražnjeno radno mesto za nastavnika! Reaguje brže-bolje, toplo preporuči nekoga iz familije i – svi zadooljni!

Osim pojedinih nastavnika, naravno. Oni su protiv direktora podnosili krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, mobing, nesavesno obavljanje dužnosti, pokušaj bluda nad maloletnicom, pušenje u školskom dvorištu i u kotlarnici škole, neopravdanih izostanaka sa posla…

Zahvaljujući dobroj zaleđini, direktor još nije ni krivično ni prekršajno odgovarao. Ipak, njegove kolege kojima je nepotizma preko glave nadaju se da će uskoro „direktor širokog srca“ sesti na optuženičku klupu. Naime, kada je suočen sa dokazima da je dve tone uglja od pristigle tri istovario kod svog šuraka, otpustio je radnika koji nije hteo da potpiše prijem sve tri tone. Naime, radnik ne samo da je fotografisao krađu uglja, već je obezbedio i svedoke…

www.mcleskovac