SKANDAL U ČAČKU

Učenike nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ vodili da gledaju crtani film u kojem su prikazane šokantne erotske scene!

ČAČAK – Ćut, bolan, erotika!

Učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ vodili da gledaju crtani film „Titef“, u kojem ima erotskih scena!

Ovo su za Kurir otkrili ogorčeni roditelji, koji su bili zgranuti šta se pušta deci.

– Zamislite scenu: tri dečaka stoje pored devojčice i daju joj po evro da bi joj videli grudi. Kad ona uzme novac od njih i skine se, oni su razočarani jer je ravna i traže svoj novac nazad. Ceo film je takav, a najveće zaprepašćenje izazvala je poslednja scena, u kojoj dečak Titef, kome se roditelji razvode, vodi oca na rođendan kod svoje drugarice. Tamo ga upoznaje s njenom majkom i kaže joj da vodi računa da tatini spermatozoidi ne prođu kroz njeno telo. Zar nije skandalozno da deca to gledaju – priča roditelj M. D., koja je zajedno s detetom gledala film u Domu kulture u Čačku.

 

Ona kaže da se kroz ceo film potenciraju razvod, seks i nekulturni izrazi.

– Moje dete je treći razred, i kad je došao kući, baki nije smeo da prepriča film. Rekao je da ga je sramota – priča M. D. i dodaje da je ovaj film puštan u okviru dečjeg festival filma Kids fest.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragan Parezanović kaže da su dobili ponudu od Doma kulture i da su izabrali nekoliko animiranih filmova.

– Zaista nisam gledao film, tako da ne mogu da komentarišem – kaže Parezanović.

Urednik filmskog i video-programa u Domu kulture Milan Alimpijević kaže da su svi filmovi koji su prikazani u Čačku, prikazani i u Beogradu.

– Mi smo dobili deset filmova, od kojih smo izabrali šest. Nisam pogledao film, tako da ne znam o čemu se radi – kaže Alimpijević.

Psiholog: Može da izazove emotivni šok

Psiholog Nada Jovičić smatra da film „Titef“ nije prikladan za decu ovog uzrasta.

– Nisu sva deca u ovom periodu emotivno zrela. Neko može sve to da doživi kao normalnu pojavu, a neko kao emotivni šok. Ne treba iz filmova da uče o tim stvarima, to se uči kod kuće ili u školi. Roditelji su ti koji deci treba da odgovore na sva pitanja vezana za seksualnost – istakla je Jovičićeva.

Tmušić: Nedopustivo!

Velimir Tmušić, načelnik Republičke prosvetne inspekcije, kaže da će u ponedeljak poslati inspekciju da proveri ko je dozvolio da se ovakav film prikaže osnovcima.

– Takve stvari su nedopustive. Sve što deca u okviru škole treba da pogledaju mora da prođe određenu proceduru. To je morao neko stručan da pregleda i odobri – rekao je Tmušić i dodao da je direktor morao da bude upoznat s repertoarom filmova.

KURIR