ucionica01 РТВ

Основне и средње школе и факултети, након двонедељног принудног распуста, од понедељка почињу да раде, осим мањег броја установа у подручјима и даље угроженим снегом, рекао је данас министар просвете и науке Жарко Обрадовић.

Од 1.796 школа, у понедељак неће радити 63, или свега 3,4 одсто установа, рекао је Обрадовић на седници Републичког штаба за ванредне ситуације и навео да школе неће радити на подручју Сјенице, Тутина, Ивањице, Смедерева и Зајечара.

Такође, према његовим речима 176 школа има проблем са прокишњавањем, али ће већина њих од понедељка моћи да ради.

„Постоји могућност да се у неким школама у међувремену појави вода и дође до прокишњавања, па би број школа које не раде могао бити и већи“, навео је Обрадовић.

На основу данашње одлуке Штаба за ванредне ситуације Општине Бечеј, у Основној школи „Север Ђуркић“ у Бечеју од понедељка 20.02.2012. године се неће одвијати настава.

Комисија за процену штете настале од елементарних непогода по именовању од стране Општинског већа на седници у понедељак извршиће детаљну контролу стања објеката у овој школи, након чега ће бити размотрена функционалност и оправданост доношења одлуке о датуму почетку наставе.

Он је истакао да је направљен план надокнаде часова и да ће све активности планиране програмом рада бити испуњене.

Обрадовић је додао и да су у неким школама у Новом Саду и Чачку алпинисти скидали снега са кровова, а у Београду ватрогасци.

Школе због леденог таласа који је захватио Србију и уведене ванредне ситуације не раде од 6. фебруара.

РТВ