Српски студенти покорили Европу

Екипа Факултета организационих наука победила на Европском такмичењу из пословних студија и пласирала се на светско такмичење у Њујорку. Иначе најмлађа екипа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету, који живе на граници сиромаштва.

Други пут за редом, студенти Факултета организационих наука Универзитета у Београду победили су на Европском такмичењу из пословних студија. Тако су се пласирали на светско такмичење, које се у априлу одржава у Њујорку.

Eкипа ФОН-а, иначе најмлађа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету, који живе на граници сиромаштва.

„Сматрам да смо изборили победу зато што смо имали оригинално решење, доста разрађено, решење које је издрживо и које је исплативо“, каже студенткиња треће године ФОН-а Марија Ивановић.

„Па пресудило је то што смо били најбољи, шалим се, што смо ставрно дали свој максимум и што смо ставрно радили на томе“, каже студент на мастер студијам и сарадник у настави Иван Тодоровић.

Oд светског такничења дели их месец и по дана.

„Пројекат за Њујорк ће можда мало бити дорађен. Једино ћемо га поткрепити неким чињеницама на које нам је жири сам сугерисао“, каже Марија Бабић, која похађа докторске студије на том факулету.

Признање студентима, признање је и ФОН-у за најбољу бизнис школу у Европи.

Проректор Универзитета у Београду професор Невенка Жаркић Јоксимовић сматра да је „ово значајно за све студенте, јер показује да јако добро могу и у овим областима да се школују овде у земљи и да заиста нема потребе да одлазе на студије у иностранство“.

Студенти верују да ће и у Њујорку победити и освојити награду од милион долара. Професори су их, кажу, научили и то да онима који нису амбициозни нема места у свету бизниса.

РТС