Tim Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu ponovo je u nadmašio vršnjake iz sveta u rešavanju studija slučaja na temu siromaštva

Na takmičenju održanom 25. februara u Londonu beogradska ekipa se plasirala u svetsko finale koje će u aprilu biti održano u Njujorku.

Studenti Branka Novčić, Marija Babić, Mihajlo Popesku, Ivan Todorović i Marija Ivanović rešavali su problem iz jedne od tri oblasti: energija, obrazovanje i rešavanje pitanja siromaštva stanovništva.

Tim FON-a predstavio je najbolju ideju za rešavanje pitanja stanovništva koje živi ispod granice siromaštva.

Rešenja studije slučaja ocenjivao je žiri sastavljen od međunarodnih konsultanata u oblasti menadžmenta, finansija, organizacije i komunikacija.

U radu žirija učestvovali su direktori međunarodnih banaka, investicionih fonodova, osnivači nevladinih organizacija i direktori kompanija (Coca Cola, Harrods, Grayling, EC Harris i drugi).

Na takmičenju su učestvovale 54 poslovne škole od kojih je većina u svetskih TOP100 visoko rangiranih.

Među učesnicima bili su Cambridge, Oxford, London Busineš Sćool, London School of Economics, Imperial College, HEC, ESCP, Wareick, INSEAD i drugi.

Takmičenje je globalnog karaktera pod nazivom “Hult Global Case Challenge“ i organizovano je pod pokroviteljstvom Clinton Global Initiative i Hult Busineš School.

 

(Tanjug)