pravni

POLITIKA      Studenti iz Srbije pobednici međunarodnog takmičenja

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojili su prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz međunarodnog medijskog prava, kao i nagradu za najbolje pismene podneske održanom na Univerzitetu Oksford.Kako je navedeno u saopštenju Univerziteta u Beogradu, na takmičenju je učestvovalo 26 timova iz 19 zemalja – Amerike, Afrike, Azije i Evrope, a petočlani tim iz Srbije u finalu takmičenja pobedio je tim američkog Univerziteta Kardozo iz Njujorka.

U timu beogradskog pravnog fakulteta bili su Adriana Minović, Stefan Dragojević, Sava Pavlović, Petar Radosavljev, Nevena Krivokapić i Milica Janačković.

Takmičenje je održano u organizaciji Centra za sociološko-pravne studije, Programa za uporednu analizu medijskog prava i politike u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom advokata iz oblasti medijskog prava.

Uspesi naših studenata prava najbolje govore o visokom nivou obrazovanja na Univerzitetu i o uspešnoj realizaciji modernog pristupa u radu sa studentima koji se na Pravnom fakultetu odvija kroz popularizaciju praktičnih oblika rada – moot court takmičenja, pravnih klinika, kurseva pisanja pravnih dokumenata i drugih oblika stručne prakse, navedeno je u saopštenju.

Tanjug