studenti527

РТС

Стипендисте фонда „Др Зоран Ђинђић“ који крећу на праксу у немачка предузећа, испратили председник Србије Борис Тадић и немачки министар за економску сарадњу Дирк Нибел.

Председник Србије Борис Тадић и немачки министар за економску сарадњу Дирк Нибел поручили су стипендистима Фонда “Др Зоран ђинђић“ који одлазе на праксу у немачка предузећа, да на прави начин представе своју земљу и да се након тога врате у Србију.

Тадић је рекао студентима да би Србија много брже напредовала када би сви људи постављали општи интерес изнад личног и када би сви били за 10 одсто дициплинованији него раније.

Према његовим речима, у Србији, као и у другим земљама региона постоји једна општа карактеристика друштва, која је оличена у свеопштем незадовољству и спремности да свако сваког оптужи за сопствене недостатке у животу.

“Покушајте да у позитивном смислу мењате ваше понашање и молим вас да се после боравка у Немачкој вратите у Србију“, поручио је Тадић.

Немачки министар Нибел је рекао да ће студенти у Немачкој имати прилику да професионално напредују, још боље савладају језик и упознају нову културу.

Имаћете прилику да промените нека устаљена мишљења о Србији, која код неких људи у Немачкој постоје“, поручио је министар Нибел.