Propusti – Nadležni iz Osnovne škole „Sreten Mladenović Mika“ iz Niša još bez kazne

Suđenje direktorki OŠ „Sreten Mladenović Mika“ u Nišu Suzani Popović Ickovski, zbog niza propusta koje je škola imala u slučaju Alekse Jankovića (14), koji se ubio zbog maltretiranja vršnjaka, odloženo je za petak

Kako Press saznaje, sudija je navela da je ovo poslednji put da se direktorki izlazi u susret i da će ročište u petak neminovno biti održano. Kada smo pozvali direktorku, kratko je rekla da je suđenje odloženo zato što je advokat imao drugi slučaj.

Podsetimo, suđenje direktorki započelo je na zahtev prosvetne inspekcije koja je ustanovila propuste u školi jer nije sprečila zlostavljanje dečaka. Direktorka, nastavnici, pedagog ni psiholog u ovoj školi nisu uradili dovoljno da zaštite Aleksu, koji je pre šest meseci izvršio samoubistvo.

Inspekcija je još u junu zatražila da se pokrene prekršajna prijava protiv direktorke i škole, ali je ročište odlagano sve do prošle nedelje, kada je, posle pisanja Pressa, ekspresno zakazano. Propuste su utvrdili inspekcija, policija i Kancelarija zaštitnika građana, ali je školski odbor odbio da smeni direktorku.

PRESS