Макета будуће савремене школе

Влада велико интересовање за упис деце у основну школу „Драган Лукић“ која се гради на Бежанијској коси, па су већ формирани разреди. Ова школа обара све рекорде јер ће бити, по свему судећи, изграђена за сто дана, примиће око 850 ђака, а прво звоно, очекује се, уредно, 1. септембра.

Деца са Бежанијске косе, друге и треће месне заједнице, али и из других делова Новог Београда имаће привилегију да похађају најмодернију школу у Београду, а вероватно и у Србији.

– Школа има капацитет 847 ученика и 15. августа ћемо знати приближан број ђака – каже Љиљана Шипетић, педагог ОШ „Драган Лукић“. – Интересовање је велико, али није било колективног преласка комплетних одељења из осталих школа, како су неки очекивали. Имамо случајеве да су уписали децу родитељи који су се у Нови Београд доселили из других градова Србије.

Нови објекат увелико ће растеретити рад суседних школа „Јован Стерија Поповић“ (која је радила у три смене), „Милан Ракић“ и „Борислав Пекић“. На површини од 7.224 квадрата школа ће имати 32 учионице, библиотеку, салу, фискултурну халу (величине 15 пута 26 метара), гардеробу са тушевима, кухињу, трпезарију и тоалете са мозаик плочицама. Ђаци ће учити наставу у најсавременијим рачунарским, природњачким и језичким кабинетима.

Ипак, највећа предност ове школе биће спортски терени. Поред грандиозне фискултурне сале, ђаци ће имати на располагању и игралиште (величине 30 пута 60 метара), атлетску стазу (дужине 80 метара) са трибинама, терен за кошарку, одбојку, рукомет и скок удаљ. Млађа деца уживаће на травнатом терену.

Комплетни грађевински радови (конструкција, зидање и малтерисање) комплетно су завршени, као и прикључци објекта на градску инфраструктуру (водовод, канализацију и јаку струју). Готови су и спортски терени, а у наредних месец дана остало је да се ураде фини, унутрашњи радови.

 

НАСТАВА

Школа ће имати целодневну наставу и продужени боравак.

Заинтересовани родитељи могу се обратити Александри Брајовић Зоранић, директору нове школе, која ће до коначног завршетка радова радити у школи „Борислав Пекић“. Више информација на телефон 3181-484

 

А. К. – Б. Б.