Talentovane gimnazijalke ipak putuju na Olimpijadu znanja u Južnu Afriku

Nakon objavljivanja teksta u „Blicu“ o dvema učenicama iz Niša čiji je odlazak na Olimpijadu znanja u Južnoj Africi bio neizvestan, Telekom Srbija je odlučio da plati troškove puta.

Gimnazijalke će otputovati na Olimpijadu u Južnoj Africi

– Veoma sam srećna što smo dobile podršku i što ipak putujemo. Daću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i naravno hvala Telekomu – kaže učenica Anđela Šarković.

U Telekomu Srbije kažu da su nakon čitanja teksta u „Blicu“ odlučili da pomognu učenicima i da oni već godinama pomažu mlade matematičare i fizičare.

– Prepoznali smo značaj odlaska Anđele Šarković i Irene Đorđević, učenica gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, koje su stekle pravo da se takmiče na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz fizike, biologije i hemije, od 1. do 10. decembra u Durbanu u Južnoj Africi. Odlučili smo da im platimo put i tako im pomognemo da znanje pokažu celom svetu. Telekom Srbija je učenike Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša prošle godine podržao prilikom odlaska na Olimpijadu na Tajland i pružio podršku Gimnaziji za unapređenje nastave – stoji u saopštenju Telekoma Srbije.

Blic