„Unija sindikata prosvetnih radnika“ i granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost“ koji su nezadovoljni onim što im je vlada ponudila, očekuju nastavak pregovora i najavljuju da ne odustaju od svojih zahteva.

Miroslav Škrobonja je objasnio stav Unije.

„Mi stojimo i dalje na onoj poziciji, minimum zahteva koje su sva četiri sindikata potpisala, a to je: ono što vlada nudi kroz povećanje cene rada ‘dva plus tri plus dva’, kako će dobiti i svi ostali – i promenu koeficijenata dva puta po pet posto da bismo izravnali razliku koja je napravljena između školskih sprema uvođenjem zagarantovane plate. To je neminovnost. Štrajk će trajati do ispunjenja naših zahteva“.

„Mi imamo zakazano u Agenciji za mirno rešavanje sporova. Ja ne znam da li će se vlada pojaviti, ne znam ni da li će se druga dva sindikata pojaviti – ali mi ćemo se pojaviti jer mi želimo da razgovaramo. Nijedan jedini razlog nema da se mi borimo za to da jaz između nas i svih drugih ostane potpuno isti, jer smo mi trenutno profesija, javni sektor koji je na marginama društva… iako bi trebalo da bude u centru“, istakao je Tomislav Živanović, predstavnik granskog sindikata „Nezavisnost“.

DA SE PODSETIMO ŠTA SU TO „UDRUŽENI SINDIKATI“  TRAŽI

PREUZMI ORIGINAL

PREUZMI ORIGINAL