Konkurs produžen do 10.aprila

Konkurs za upis kadeta i kadetkinja na Vojnu akademiju produžen je do 10. aprila, izjavio je danas brigadni general Mladen Vuruna.

Konkurs je otvoren 15. februara i uobičajeno traje mesec dana, ali je produžen za još 10 dana zbog velikog interesovanja i kako bi potencijalni kandidati imali dovoljno vremena da prikupe sva potrebna dokumenta, objasnio je Vuruna gostujući u emisiji vesti RTS-a.

On je naveo da će za narednu školsku godinu biti primljeno 185 kadeta i da se među njima očekuje oko 20 odsto kadetkinja.

 

Broj kandidata koji su se prijavili na konkurs značajno je povećan u odnosu na prošlu godinu, rekao je Vuruna i dodao da je tome doprinela TV serija o Vojnoj akademiji koju prikazuje RTS, a koja verno prikazuje prostor i ambijent Akademije.

Vuruna je podsetio da Vojna akademija garantuje zaposlenje, a što je takodje važno oficiri imaju mogućnost napredovanja u karijeri.

On je naglasio da je, zahvaljujući reformama sprovedenim u poslednje tri godine stabilizovano visoko vojno obrazovanje, a našim oficirima omogućeno da stiču zvanje mastera.

„Mislim da je ovo jedna od najvažnijih reformi koja je ikada sprovedena u vojnom obrazovanju“, kazao je Vuruna i naveo da naši kadeti po bolonjskom sistemu mogu da nastave školovanje i van Srbije.

„Diplome Vojne akademije priznate su u drugim vojno-obrazovnim institucijima, tako da ćemo u bliskoj budućnosti možda imati i razmenu kadeta“, najavio je načelnik Vuruna.

BLIC