Izvor: B92         biblioteka_368x246

Beograd — 3 od 4 sindikata prosvetnih radnika nastavljaju štrajk. U Nezavisnom sindikatu policije očekuju pregovore s premijerom Srbije. Moguć štrajk i u zdravstvu.

Sindikat radnika u prosveti, koji je u petak, posle dogovora sa Vladom, najavio prekid štrajka, predomislio se i odlučio da ipak nastavi štrajk.

Naime, ovaj sindikat saopštio je u nedelju uveče da je, posle konsultacija sa sindikalnim organizacijama škola i članovima sindikata koje su nezadovoljne sa potpisanim Protokolom, odlučio da nastavi štrajk.

„Pozivamo članstvo da od ponedeljka nastavi štrajk, održavajući časove u trajanju od 30 minuta, a o donošenju Odluke o poništenju Protokola odlučiće RO SRPS u najkraćem vremenskom periodu“, kaže se u saopštenju Sindikata radnika u prosveti Srbije.

To znači da će, prema novom raspletu, a uprkos optimizmu nakom sastanka sa predstavnicima Vlade u petak, tri od četiri sindikata prosvete nastaviti štrajk.

Prethodno, sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost“ i Unija sindikata prosvetnih doneli su odluke da ostanu pri svojim zahtevima i ne prekinu štrajk.