NOVA BRUKA U PROSVETI

Četiri godine vršnjaci maltretiraju moje dete, a sad su uspeli da mu povrede i kičmu, priča Aleksandra Gladanac, Vukova (10) majka

ČAČAK – Umesto znanja dobija batine!

– Četiri godine vršnjaci maltretiraju mog sina, a sad su uspeli da mu povrede i kičmu. Za sve to vreme u školi ništa nisu preduzeli. Zato sam rešila da tužim OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku – priča majka desetogodišnjeg Vuka Aleksandra Gladanac (33).

Poslednji incident dogodio se ove nedelje, kad je Vuk iz škole došao sa ukočenim vratom.

– Odveli smo ga kod pedijatra, koji je konstatovao istegnuće mišića. Međutim, sin je ćutao i trpeo nesnosan bol da ne bi propustio odlazak na rekreativnu nastavu sa ostalom decom. Tek tri dana kasnije rendgenski snimak je pokazao da dete ima povredu vratnog dela kičme – priča majka i dodaje da se kaje što je četiri godine ćutala o nasilju, kako verbalnom tako i fizičkom, nad svojim detetom.

– Trojica dečaka iz razreda Vuka su na malom odmoru bukvalno davila. Jedan mu je skinuo naočare, drugi ga je držao, a treći ga je stezao za vrat i glavu mu gurao nadole. Da li neko treba da pogine pa da u školi konačno shvate da postoji nasilje među decom?! – priča Aleksandra i dodaje da problemi traju još od prvog razreda, kad je Vuk kući došao izgreban i krvav po licu.

– Šaljem ga u školu jer je to zakonska obaveza, a strepim šta će se s njim dogoditi jer ta ista škola nije u mogućnosti da detetu obezbedi fizičku bezbednost. Zato ćemo ih tužiti – kaže ogorčena majka

Denis Čeković

Direktor: Roditelji se nisu obraćali

Direktor škole Mirko Lazović kaže da je tek juče upućen u čitavu problematiku i da roditelji nisu dolazili da se obrate stručnoj službi. On naglašava da će se postupati po redovnom protokolu o zaštiti i zanemarivanju dece, a vinovnici će biti kažnjeni.

Кurir