ALO

megatrend2

Univerzitet na kojem predaje ministar prosvete poziva mlade na migraciju

„Šta ćes ovde? Završi MEGATREND i pali!“, novi je reklamni slogan privatnog univerziteta, akreditovanog od strane države, na kojem kao redovan profesor predaje ni manje ni više nego ministar prosvete Žarko Obradović, dok su lekcije studentima davali Tadić i Jeremić!

Inače, ne samo da je „Megatrend“ reklamirao sopstvene obrazovno-naučne domete pozivom na migraciju mladih, već se u samom oglasu, koji se sastoji od sedam reči, potkrala i slovna greška (s/š), pa u njemu stoji: „Šta ćes ovde?“!

Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže za „Alo!“ da nije ni čudo što je Srbija druga zemlja po odlivu mozgova, odmah nakon Obale Slonovače, kada univerzitet na kojima ministri predaju promoviše migraciju.

– U Srbiji postoji dve trećine funkcionalno nepismenih, a biće ih još više kada su asistenti na fakultetima Nataša Bekvalac i Ekstra Nena. Čekam svakog dana da se na „Megatrendu“ pojavi Ekrem Jevrić kao, recimo, profesor za scenski nastup! Ne čudi me što ministar Obradović nije reagovao. Neće da pljuje „‘leb koji ga hrani“, a istovremeno nam prodaje priče da njegova ministarska funkcija nije u sukobu interesa sa profesorskom – objašnjava Erdelji, upozoravajući „da uništavanjem obrazovanja uništavamo i društvo“.

Ministar Žarko Obradović, koji je inače već pet godina u stalnom radnom odnosu na „Megatrendu“, gde je do postavljenja na mesto ministra bio i dekan na Fakultetu za državnu upravu i administraciju, napominje za „Alo!“ da o pomenutom oglasu ne zna ništa?!?

– Možete da mi verujete ili ne, ali ja o tome ne znam ništa! Ja sam samo predavač na „Megatrendu“! Moj stav je da studenti treba da ostanu ovde – poručio je Obradović.

Na pitanje da li će Ministarstvo prosvete preduzeti neke korake ili čak sankcionisati taj univerzitet, Obradović je rekao da prvo treba proveriti značenje tog oglasa.

– Prvo treba utvrditi ko je izradio takav oglas i iz kojih razloga, pa onda pričati o bilo čemu. Ne znam koji cilj je trebalo da se postigne i koje značenje je zapravo trebalo da bude preneto – ogradio se ministar prosvete.

Inače, „Megatrend“ je imao čast da ugosti mnoge poznate političare, koji su studentima punili glave znanjima iz politike, ekonomije i međunarodnih odnosa. Među njima su se našli i predsednik države Boris Tadić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Jovanović: Ja sam smislio oglas!

Mića Jovanović, rektor Univerziteta „Megatrend“, napomenuo je za „Alo!“ da je sam osmislio oglas koji je izazvao burne reakcije.

– Oglas sam lično ja kreirao. To je moj marketinški patent! Svi su bili protiv toga, ubeđivali su me da to ne uradim, ali sam ja ostao pri svom. Želeo sam da izazovem reakcije. Ova poruka je složena i krije provokaciju. Na slici se nalazi „Megatrend“ u Londonu, tako da je poruka zapravo upućena pre svega našim ljudima tamo, da završe fakultet i vrate se u Srbiju – objasnio je naš sagovornik?!

On je dodao da je u pripremi još jedna reklama, koja će „objasniti“ ovu spornu.