Najbolji osnovci i srednjoškolci iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice danas su dobili priznanja za izuzetan uspjeh u obrazovanju. Dodeli je prisustvovao pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić,

ali i predstavnici gradova u okruženju,predstavnici Akcionarskog društva Politika, kao i predstavnici obrazovnih inststucija. Plakete u vidu kovanica sa likovima istaknutih naučnika i prosvetitelja dobilo je više od tridesert učenika generacije iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Kako kaže pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić, ovim se neguju vrijednosti školstva, knjige i obrzovanja kako pojedinca i kompletnog društva. Zamjenik Gradonačelnika Ahmedin Škrijelj ističe da će grad i u budućnosti nastaviti da radi na pružanju svih obrazovnih akapaciteta za kvalitetno obrazovanje i život mladih.

On je čestitao učenicima generacije i poželio svim svršenicima srednjih škola da upišu željne fakultete i daju puni doprinos zajednici u kojoj žive. Ceremoniju dodjele plaketa i priznanja inicirali su predstavnici Ministarstva prosvete, predstavnici Akcionarskog društva Politika, uz pomoć grdskih uprava, donatora, i predstavnika obrazovnih ustanova. Nakon dodjele priznanja pomoćnik Ministra prosvete i sastao se sa predstavnicima novopazarske gradske uprave i obrzovnih intitucije i školeske uprave. Učesnici sastanka su razgovara li na temu proširivanja obrazovnih kakpaciteta u Novom Pazaru i poboljšanja uslova za uspjšeno obrazovanje.

(A.Š.)